Ceai Verde Bio
Ceaiul verde nu este fermentat, spre deosebire de ceaiul negru. Astfel, acesta reflectă cel mai bine forma frunzelor plantei de origine, Camellia sinensis.
Prin procesarea delicată, numeroase minerale și vitamine rămân în frunzele de ceai. Ceaiul verde conține substanța amară teina, care ne stimulează și ne energizează prin intermediul sistemului nervos.
Frunzele de ceai uscate conțin o cantitate similară de teină cu cea de cafeină din cafea. Totuși, eliberarea acestei substanțe în organism are loc mai lent, ceea ce creează impresia că ne simțim mai energici și mai treji pentru o perioadă mai lungă. Conținutul de teină depinde de tipul de ceai, sezon, recoltă, temperatura apei și timpul de infuzare.
De mii de ani, planta de ceai este cultivată în China și procesată în ceai verde. Astfel, China este cea mai veche țară producătoare de ceai din lume și lider în cultura ceaiului. Nici o altă țară nu cultivă aproape atât de mult ceai.